A színek használata a legbonyolultabb feladat a honlapunk kinézetének megtervezésekor. Pl.: a túl sok szín összezavarja a felhasználókat.

Fekete-fehér weblapot senki nem szeret nézegetni, ezért hogy élettel töltsük meg, színeket kell használni, de nem mindegy hogy melyiket. Mivel a logónk jobb esetben 1-2 színből áll, ezért a weblap tervezésekor erre a két fő színre kell koncentrálnunk.

Minden színnek meg van a maga jelentése és az, hogy mit vált ki a weblap látogatóból, úgy is nevezhetjük, hogy pszichológiai hatása van A színhasználat fontos eleme a márka építésünknek, ezért a kiválasztott színeknek összhangban kell lennie logóinkkal, mivel a megfelelően alkalmazott színek megkülönböztetnek a konkurenciától.

A következő tippek segítenek a helyes színhasználatban:

PIROS/VÖRÖS

Ezt akkor használd, amikor hatalmat, szenvedélyt, erőt és izgalmat szeretnél továbbítani. Világosabb tónusokban energikus, sötétebb árnyaltban nagyobb teljesítményt és elegáns érzést sugároz.

NARANCSSÁRGA

Felhívja a figyelmet, anélkül, hogy nyomasztó lenne mint a vörös. Vidámságot, kreativitást áraszt. Társítható hozzá a barátság, a bizalom és a bátorság is.

SÁRGA

Energikus érzést, boldogságot és élénkségét ad. Társítható hozzá a kíváncsiság, az intelligencia és a fényerő.

ZÖLD

A harmónia, a természet, az élet és az egészség. Gyakran társítják vele a pénzt is. Kiegyensúlyozó és harmonizáló hatású.

KÉK

Türelmet, a békét, a megbízhatóságot és a stabilitást sugározza. Ez az egyik legkedveltebb szín különösen a férfiak körében. Társítható hozzá a professzionalizmus, a bizalom és a becsület. Ezért használják ezt a színt a nagy közösségi hálozatok pl.: facebook.

LILA

Lila színhez hagyományosan kapcsolódik a teljesítmény, a nemesség és a jólét.  Egyfajta bölcsesség, királyság, nemesség, luxus, és a rejtély jellemzi.

RÓZSASZÍN

Romantika, passzivitás, gondoskodás, béke, szeretet tulajdonságaival bír.

BARNA

A relaxáció és a bizalom.  A természet, a tartósság, a kényelem és a megbízhatóság sugárzik belőle.

Lépésről lépésre felépített, azonnal használható tudásanyag cikkeink segítik a weblapod építését. Érted vagyunk, hogy egyszerűbb és hatékonyabb legyen a weblap építés.

Szabó Zoltán