Kisokos

Szavak, fogalmak jelentése, értelmezése. 

A, Á, B, C, D

DIVI

Legsokoldalúbb weblap design építő rendszer, mely amellett, hogy magyar nyelvű, egyszerűen használható is. 

E, F, G, H

Felhasználói élmény

A felhasználói élmény ( UX ) egy személy érzelmei és hozzáállása egy adott termék , rendszer vagy szolgáltatás használatához. Magában foglalja az ember és a számítógép közötti interakció és a terméktulajdonság gyakorlati, tapasztalati, érzelmi , értelmes és értékes aspektusait . Ezenkívül magában foglalja az embernek a rendszer szempontjaival kapcsolatos észleléseit, mint például a hasznosság , a könnyű használat és a hatékonyság. A felhasználói élmény szubjektív természetű lehet, amennyiben az egyéni észlelésről és gondolkodásról szól egy termékkel vagy rendszerrel kapcsolatban. A felhasználói élmény dinamikusan változik, az idő múlásával folyamatosan változik a változó használati körülmények miatt. Az egyszerűsített felhasználói élmény arról szól, hogy a felhasználó hogyan működik együtt, és élvez egy terméket.

forrás: Wikipédia

Q, R, S, T

Reszponzív weboldal

A reszponzív weboldal (RWD) egy olyan megközelítéssel tervezett weboldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

forrás: Wikipédia

U, V, W, X, Y, Z

WordPress

A világ legelterjedtebb tartalomkezelő rendszere, mely az egyik fő építő eleme a weblap építésünknek.

XML Sitemap - XML Webhelytérkép

A jó XML webhelytérkép útitervként szolgál a webhely számára, amely segíti a Google-t elvezenit minden oldaladhoz a weblapodon. Az XML webhelytérképek hasznosak lehetnek a SEO számára, mivel ezek lehetővé teszik a Google számára, hogy gyorsan megtalálja webhelyed alapvető fontosságú oldalait, még akkor is, ha a belső link nem tökéletes.